Data publicării: 27 ianuarie 2018
Ultima actualizare:
27 septembrie 2018
Arborele de ceai
Uleiul din arborele de ceai este recunoscut pentru calitatile sale antiseptice si antifungice. Originar din zona Australiei, arborele de ceai se mai gaseste si in Papua Noua Guinee si era folosit drept planta medicinala de catre triburile aborigene cu mult inaintea venirii colonistilor albi. Este un arbust mereu verde, cu scoarta palida (asemanatoare cu hartia), iar frunzele sunt ascutite si inguste. In timpul verii iau nastere spice dense din flori albe, cu aspect neobisnuit, care se transforma apoi in capsule lemnoase cu seminte avand forma de cupe. Frunzele si ramurelele sunt partile plantei utilizate in scop terapeutic. Uleiul esential care se obtine din ele este ideal pentru tratarea infectiilor pielii si pentru prevenirea infectarii ranilor.
Proteina de grau
Exista 4 proteine de baza ale graului: albumina, globulina, gliadina si glutenina. Sunt usor de asimilat, atat in sezonul cald, cat si in cel rece. In 100 de grame de germeni de grau se afla nu mai putin de 23,1 grame de proteine, pe langa nutrienti importanti pentru ca organismul sa functioneze optim. In zona produselor cosmetice, proteina de grau este utilizata pentru a hidrata si pentru a netezi firul de par. Proteinele de grau ajuta si la tonifierea pielii, folosindu-se pentru ingrijira tenului.
Biotina
Principalul avantaj pe care il ofera suplimentele de baza de biotina este cel de regulator al glicemiei, dar foarte multe persoane le folosesc pentru intarirea unghiilor si a parului. Femeilor insarcinate li se recomanda totusi sa consulte medicul inainte de a incepe administrarea.
Lavanda
Lavanda (sau levantica) este un semiarbust peren care creste in tufe dese, avand aspect globulos, frunze mici si flori albastrui-violete. In antichitate era folosita ca antiseptic si parfum de baie in Grecia, Roma si Persia. In medicina tibetana si cea budista, planta era folosita pentru a trata psihozele si nebunia. In America si Europa, lavanda era intrebuintata pentru a combate insomnia si anxietatea. Este cicatrizanta, antimicotica, analgezica, antispastica si antimicrobiana.
Formulele traditionale de ingrijire a unghiilor pot fi inlocuite acum cu alternativa naturala. Femeile insarcinate, cele aflate in perioada in care alapteaza, cele care urmeaza sedinte de chimioterapie si cele care au diabet sunt primele beneficiare ale gamei de produse care au in componenta ingrediente organice. Efectele benefice sunt multiple: hidratarea cuticulelor, imbunatatirea rezistentei in timp a culorii, reducerea la minim a aparitiei unghiilor fragile si uscate.