Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 300 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Artrogripoza

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Artrogripoza este o boala congenitala caracterizata prin malformatii multiple precum contracturile articulare care apar la nastere in tot corpul. Aceasta boala poate fi o componenta a multor conditii determinate de defecte genetice, infectii materne, anomalii cromozomiale. Artrogripoza poate fi detectata prin ecografie atat in uter cat si la nastere.

Simptome Artrogripoza

Copiii care sufera de artrogripoza prezinta articulatii dislocate, hiperextensibilitate, sold dislocat si picior plat. Copiii ale caror mame sunt afectate de disctrofie miotonica sau scleroza multipla pot mosteni gena si pot fi sever afectati de contracturi rezistente. Este recomandat ca femeile insarcinate sa se fereasca de expunerea la teratogeni precum droguri, alcool, tigari, fenitoina si metacarbamol deoarece acestea conduc la diminuarea miscarilor fetale.

Cauze Artrogripoza

Principala cauza a artrogripozei este diminuarea miscarilor fetale prin limitari ale miscarilor sau afectiuni materne precum infectii, traume, droguri. Diminuarea miscarilor fetale poate conduce la polihidraminos, hipoplazie pulmonara, cordon ombilical scurt, hipertelorism ocular. Anomaliile neuropatice sunt cele mai frecvente cauze de artrgripoza si includ mielomeningocel, anencefalie, artrofia spinala musculara, distrofii musculare.

Tratament Artrogripoza

Nu exista inca o modalitate sigura de tratament impotriva artrogripozei insa se recurge la manipularea fizica gentila dupa nastere ce amelioreaza miscarea pasiva si activa. Pacientii raspund bine si la terapia fizica viguroasa care intinde contracturile si este benefica in ameliorarea miscarilor articulare dar si in evitarea atrofiei musculare. Nu in ultimul rand puteti apela la terapia chirurgicala.