Data publicării: 2 octombrie 2017
Ultima actualizare:
27 septembrie 2018
Printre factorii care duc la aparitia afectiunilor reumatice, in afara de expunerea la frig sau umiditate, trebuie mentionate si infectiile la nivelul amigdalelor, al dintilor si veziculei biliare. Atunci cand metabolismul digestiei sau excretiei nu functioneaza corespunzator, pot aparea in sange toxine care sa favorizeze instalarea reumatismului. Ereditatea poate fi, de asemenea, unul dintre factori.
Dieta echilibrata si odihna suficienta
Pentru a putea diagnostica aceste afectiuni, medicul specialist reumatolog va urmari manifestarile simptomatice, va efectua un examen fizic al pacientului si va consulta istoricul medical al acestuia. Se poate solicita realizarea unor teste de sange si a unor radiografii pentru o determinare mai exacta a tipului de afectiune reumatica.
Pentru tratarea bolilor reumatice este necesara medicatie care sa amelioreze simptomele si care sa mentina boala sub control. Pe langa medicatie, este foarte necesara o dieta echilibrata si odihna suficienta. Trebuie avuta in vedere diminuarea stresului, iar exercitiile fizice trebuie efectuate constant. Cu siguranta, medicul reumatolog va poate ajuta sa gasiti cele mai potrivite optiuni terapeutice pentru boala reumatica din cauza careia suferiti.
Orteze pentru genunchi
Orteza de genunchi mobila este un produs care poate fi de ajutor in cazul pacientilor cu probleme reumatice. Asigura o fixare moderata a articulatiei genunchiului si reduce greutatea, diminuand astfel sindromul de durere. Orteza pentru genunchi cu pernita circulara de silicon este si ea recomandata persoanelor cu reumatism. Insertia de silicon asigura o temperatura constanta si protejeaza zona afectata.
Pe langa tratamente sau orteze, exercitiile fizice usoare practicate regulat ajuta foarte mult pe cei care sufera din cauza bolilor reumatice. Acestia sunt sfatuiti sa mearga pe jos, sa practice aerobicul in apa, inotul sau ciclismul.
Daca aveti reumatism, incercati sa va aflati limitele pentru a nu va solicita articulatiile prea mult. Faceti bai fierbinti cu saruri speciale, intindeti-va regulat muschii si articulatiile pentru a preveni rigiditatea. Puteti de asemenea sa aplicati comprese cu gheata sau calde pentru a calma temporar zona afectata. Persoanelor supraponderale li se recomanda scaderea in greutate, avand in vedere faptul ca articulatiile si muschii sunt suprasolicitati, in special la nivelul genunchilor si al gleznelor.