Lista de materiale necesare unui student la Medicina
Ai fost admis la Facultatea de Medicina? Felicitari pentru reusita si, mai presus de orice, felicitari pentru misiunea pe care ti-ai asumat-o! Cu siguranta alegerile tale de azi inainte, orele de studiu, pasiunea si dedicarea vor face o diferenta in vietile oamenilor. Sa nu pierzi din vedere ca ai pasit pe un drum plin de realizari unde exista, de asemenea, si foarte multe provocari! Pana atunci, relaxeaza-te, bucura-te de zilele de vacanta care ti-au mai ramas si incepe sa strangi laolalta lucrurile de care vei avea nevoie ca boboc la Medicina!
In scurt timp va incepe un nou an universitar. Daca simti ca ai nevoie de indrumare, suntem aici pentru tine! Ti-am pregatit o lista de materiale necesare unui student in anul I la Medicina. Stim ca arzi de nerabdare sa-ti pui stetoscopul in jurul gatului, insa in primul an de facultate ustensilele pe care le vei folosi cel mai des vor fi…pixurile. In anii neclinici vei avea nevoie de halate si scruburi medicale, atlase, oase și foarte multe ustensile de scris. Articolele medicale precum stetoscop sau tensiometru vor fi folosite incepand cu anii clinici, adica din anul al treilea de facultate. Exista, desigur, si exceptii. Spre exemplu, daca vei face practica de vara intr-un spital, instrumente precum stetoscop sau tensiometru ti-ar putea fi utile, insa nu neaparat obligatorii.
Care este echipamentul medical de care studentul la Medicina are nevoie?
Daca odinioara orice etapa de studiu incepea cu achizitionarea de rechizite, nici de aceasta data, ca student la Medicina, n-o sa te abati de la obicei. Produsele de papetarie si instrumentele de scris (pixuri, carioci, creioane etc.) iti vor fi de mare folos in toti cei sase ani de studiu pentru a-ti lua notite si a realiza scheme, schite, desene si tabele. Organizarea cat mai atragatoare a materiei te va ajuta sa inveti mult mai eficient.
In toti cei sase ani la Medicina, vei avea nevoie de un atlas de anatomie. Oricat de nerabdator ai fi, nu te grabi sa-l cumperi pana incepe facultatea. Asteapta sa-ti cunosti profesorii si colegii, caci e posibil ca prin intermediul acestora sa gasesti oportunitatea unei achizitii la un pret bun. Una dintre cele mai populare recomandari ale profesorilor este Netter Atlas of Human Anatomy. Vei mai avea nevoie de tratate si culegeri. Cele mai bune recomandari le vei lua tot de la profesori.
La fel de necesar va fi si scheletul uman. Poate fi un mulaj sau poate fi alcatuit din oase naturale (ceea ce ar fi ideal). Craniul va fi folosit incepand cu anul al II-lea. Atlasul impreuna cu scheletul uman si craniul te vor ajuta sa asimilezi materia mult mai usor.
La Facultatea de Medicina se fac ore de educatie fizica. Ai posibilitatea de a alege sportul care te intereseaza si este necesar sa-ti cumperi echipament adecvat pentru practicarea lui. De la paleta de ping-pong pana la costum de baie, este recomandat sa ai in vedere si achizitionarea unor articole sportive in concordanta cu activitatile fizice pe care doresti sa le practici.
De la masti de protectie pana la bisturiu, ti-am pregatit o lista de materiale necesare unui student la Medicina.
Masti de protectie
In mod clar vei avea nevoie de masti de protectie in perioada de practica din timpul verii. Pana atunci, vei avea nevoie de masti de protectie la cursul de anatomie, deoarece vei intra in contact cu cadavre imbibate in formol. Tine cont de faptul ca formolul este toxic. Expunerea pe termen scurt la aceasta substanta ar putea cauza iritatii ale ochilor, nasului si gatului. Folosirea de masti de protectie te-ar putea feri sau macar reduce eventuale probleme respiratorii precum tuse, crize de astm sau respiratie greoaie. Totodata, folosirea de masti de protectie ar putea estompa inhalarea vaporilor de formol. Exista o gama variata de masti de protectie de unica folosinta, la preturi accesibile.
Halat medical
Cand vine vorba despre halat medical trebuie sa stii ca este musai sa-l achizitionezi inca din primul an de studiu! Va fi de folos pe tot parcursul anului, nu doar la lucrarile practice. Pentru inceput, este bine sa ai un halat medical cu maneca scurta si un halat medical cu maneca lunga. In acest fel, le vei putea alterna atunci cand unul dintre ele va fi pus la spalat si nu se va uscat la timp. Totodata, tine cont si de faptul ca un halat medical cu maneca scurta este ideal pentru vara, cand temperaturile sunt ridicate, in timp ce un halat medical cu maneca lunga este potrivit pentru zilele reci de iarna. Cu timpul, iti vei cumpara mai multe astfel de articole vestimentare. Nu te grabi sa-ti intregesti garderoba medicala inca din primele luni de facultate. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont cand cumperi un halat medical este lungimea. Unii profesori recomanda ca acest articol vestimentar sa fie lung pana la genunchi. Vei folosi halat medical in cadrul laboratoarelor, precum cel de anatomie, biochimie, fiziologie, biochimie celulara etc. unde vei realiza lucrari practice si vei avea nevoie de protectie adecvata.
Uniforme medicale
Uniforme medicale sau scruburi medicale sunt acele tinute alcatuite din pantaloni si bluze, adaptate activitatilor medicale. Intregul personal medical din clinici sau spitale are nevoie de astfel de articole. De la medici, asistenti si infirmiere pana la studenti, toti au nevoie de uniforme medicale pentru a avea o tinuta ingrijita si profesionala. Totodata, vestimentatia te va ajuta sa ai la indemana stetoscopul, pixul, ochelarii sau carnetelul.
- Saboti dama Fly Flot, FF0309începand de la 155,00 RON
- Saboti profesionali Fly Flot, FF030începand de la 110,00 RON
- Lyra Boneta medicala unisex SRT1601începand de la 19,00 RON
In alegerea unor uniforme medicale potrivite, este important sa tii cont ca designul trebuie sa fie confortabil, iar materialul trebuie sa fie de calitate, placut la atingere.
Pe langa personalul medical din clinici sau spitale, uninorme medicale mai pot purta farmacistii si angajatii din domeniul cosmetic.
Tine cont ca aceasta vestimentatie este purtata pe durata intregii zile, asadar trebuie sa-ti perminta o libertate deplina a miscarilor!
Cand vine vorba despre uniforme medicale trebuie sa stii ca acestea sunt disponibile in diferite marimi, culori si modele. Exista uniforme medicale pentru fiecare anotimp, deopotriva pentru femei si barbate!
Saboti medicali
Am stabilit deja ca este important sa ai in garderoba uniforme medicale. La fel de important este sa ai si saboti medicali. De ce este necesar acest tip de incaltaminte? Ei bine, cand vine vorba despre saboti medicali trebuie sa stii ca principalul lor scop este sa ofere confort sporit pe toata durata purtarii. Acestia au talpa comoda si branturi care se modeleaza pe picior. Purtarea de saboti medicali atenueaza socurile resimtite de membrele inferioare, implicit si corp, la impactul piciorului cu solul. Papucii medicali regleaza umiditatea, se curata usor si favorizeaza eliminarea electricitatii statice acumulate. Vei avea nevoie de saboti medicali in momentul in care vei merge in garzi. Inca din primul an de studiu va trebui sa faci un anumit numar de garzi, dupa preferinte, in concordanta cu optiunile de studiu. De asemenea, pe durata cursului de prim-ajutor vei avea oportunitatea sa faci garzi la A.T.I, loc unde vei avea nevoie de o tinuta profesionala si sterila. Asadar, din nou, vei avea nevoie de saboti medicali.
Exista diferite modele si culori de saboti medicali, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Scopul acestora este sa pastreze igiena in uniatile medicale, sa reduca senzatia de picioare obosite si sa asigure confortul pe durata intregii zile.
Pe site-urile dar si in magazinele de tehnica medicala exista o varietate de saboti medicali, asadar ai de unde alege modelul care ti se potriveste!
Stetoscop
In primii doi ani de facultate vei folosi un stetoscop doar pentru a asculta ritmul inimii persoanei iubite, a familiei sau a prietenilor. Cu putin noroc, il vei folosi si in perioada de practica. Cu siguranta vei folosi acest instrument incepand cu anul trei, la semiologie, cand vei studia interpretarea simptomelor specifice afectiunilor. In categoria stetoscop intra o varietate de modele, culori si preturi. Dupa 200 de ani de la aparitia sa, celebrul instrument de ascultare a fost perfectionat si a devenit indispensabil. Astfel, in practica medicala intalnim stetoscop acustic si stetoscop electronic. Cand vine vorba despre stetoscop acustic este interesant de mentionat ca exista modele destinate pacientilor adulti si altele destinate copiilor. Tehnica medicala avansata a permis si crearea de modele versatile, care fac posibila ascultarea ambelor categorii de pacienti, prin folosirea unor piese aditionale.
- Stetoscop tip sprague-rappaport WS-3, B.Wellîncepand de la 99,90 RON
- Stetoscop simplu in forma de Y, WS-1, B.Well Swissîncepand de la 34,90 RON
- Stetoscop Rappaport pentru adulti, negruPret 43,35 RON Pret vechi 51,00 RON
- Stetoscop pentru adulti, NegruPret 20,40 RON Pret vechi 25,50 RON
Exista diferite modele si culori de saboti medicali, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Scopul acestora este sa pastreze igiena in uniatile medicale, sa reduca senzatia de picioare obosite si sa asigure confortul pe durata intregii zile.
Pe site-urile dar si in magazinele de tehnica medicala exista o varietate de saboti medicali, asadar ai de unde alege modelul care ti se potriveste!
Stetoscop
In primii doi ani de facultate vei folosi un stetoscop doar pentru a asculta ritmul inimii persoanei iubite, a familiei sau a prietenilor. Cu putin noroc, il vei folosi si in perioada de practica. Cu siguranta vei folosi acest instrument incepand cu anul trei, la semiologie, cand vei studia interpretarea simptomelor specifice afectiunilor. In categoria stetoscop intra o varietate de modele, culori si preturi. Dupa 200 de ani de la aparitia sa, celebrul instrument de ascultare a fost perfectionat si a devenit indispensabil. Astfel, in practica medicala intalnim stetoscop acustic si stetoscop electronic. Cand vine vorba despre stetoscop acustic este interesant de mentionat ca exista modele destinate pacientilor adulti si altele destinate copiilor. Tehnica medicala avansata a permis si crearea de modele versatile, care fac posibila ascultarea ambelor categorii de pacienti, prin folosirea unor piese aditionale.