Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 300 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Remedii din natura pentru circulatia venoasa deficitara

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 13 noiembrie 2020 Ultima actualizare: 13 noiembrie 2020

Circulatia venoasa deficitara, sau boala vasculara periferica, poate sa genereze dureri ale membrelor atunci persoana afectata se deplaseaza, chiar si atunci cand este in repaus – in situatiile mai grave. Senzatia de „picioare grele” sau de „arsura”, precum si paresteziile, pot de asemenea sa se manifeste in cazul pacientilor cu circulatie venoasa deficitara.

Una dintre principalele masuri pe care le pot lua persoanele care au aceasta problema este aceea de a alege un stil de viata cat mai sanatos. Este de preferat alimentatia care sa cuprinda fructe, cerelale integrale, peste si oua. Fructele de padure, precum macesele sau afinele, dar si castanele comestibile sunt printre cele recomandate. Cu cat mai multe vitamine A, C, E, cu atat mai bine.

In egala masura, este important ca persoanele cu circulatie venoasa deficitara sa faca miscare, sa nu evite exercitiile fizice usoare, cum ar fi inotul, mersul pe bicicleta sau chiar o simpla plimbare. Pentru fluidificarea sangelui, pacientii care au aceasta afectiune pot apela si la ceaiuri de plante care au efect vasoprotector, vasodilatator, diuretic si antiinflamator. Masajul sau baia cu uleiuri esentiale din plante constituie, de asemenea, o alternativa naturala pentru pacientii a caror circulatie venoasa este deficitara.

 

Remedii din natura pentru circulatia venoasa deficitara

Circulatie venoasa deficitara – remedii din natura

Natura este o sursa incredibil de vasta de remedii pentru foarte multe dintre afectiunile organismului uman. Exista o mare varietate de plante, uleiuri si extracte care pot ameliora simptomele unor boli, putand chiar sa le vindece pe unele. Circulatia venoasa deficitara este una dintre afectiunile cu care se poate lupta folosind remedii din natura.

Omega 3

Pentru persoanele cu circulatie venoasa deficitara, alimentatia trebuie sa fie una care sa includa acizi grasi Omega – 3, cu alte cuvinte, grasimi sanatoase. Aceste grasimi pot fi asimilate consumand icre, peste, fructe de mare si ulei de peste. Lactatele sunt o alta sursa de acizi grasi Omega – 3, asa ca pacientilor li se recomanda sa includa in meniu iaurt, lapte si branza.

Acizii grasi Omega – 3 se gasesc si in nuci, fasole, in uleiul din seminte de in si in sucul de portocale. Unul dintre efectele benefice ale acestor acizi grasi la nivel cardiovascular este acela ca fluidifica sangele si ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a infarctului miocardic si a deficientelor circulatorii venoase.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba actioneaza ca un vasoprotector si ca un antiinflamator, avand de asemenea un puternic efect antioxidant. Are rolul de a proteja organismul impotriva radicalilor liberi care favorizeaza imbatranirea celulelor, aparitia afectiunilor maligne, declansarea bolilor degenerative si cardiovasculare.

Desi este o specie extrem de veche de arbore si chiar daca medicina traditionala japoneza si cea chineza au folosit-o de sute de ani cu efecte demonstrate, ginkgo biloba a fost recunoscuta ca planta terapeutica destul de tarziu, abia cand cercetatorii au reusit sa ii autentifice proprietatile. Fructele de ginkgo biloba au un miros neplacut, puternic, nefiind comestibile. Beneficiile medicinale sunt obtinute din frunzele si din invelisul samburelui. Una dintre proprietatile exceptionale ale frunzelor de ginkgo biloba este cantitatea mare de antioxidanti pe care ii contine, acestia fiind extrem de eficienti in incetinirea degradarii organismului.

Ginkgo biloba are un efect benefic in ameliorarea si vindecarea problemelor circulatorii, dilatand vasele de sange si facilitand astfel o mai buna oxigenare a organismului, deci inclusiv a creierului. Se foloseste de asemenea cu succes in cazul persoanelor care sufera din cauza sindromului mainilor si picioarelor reci.  

Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt este unul dintre uleiurile esentiale cele mai cunoscute, fiind in acelasi timp si foarte popular. Poate fi aplicat in multe zone ale corpului iar utilizarea lui aduce numeroase beneficii sanatatii. Datorita proprietatilor germicide, uleiul de eucalipt este recomandat pentru a trata vanatai sau alte probleme ale pielii.

In egala masura, uleiul de eucalipt creste activitatea cardiaca, imbunatatind astfel circulatia sangelui. Se poate folosi si combinat cu alte uleiuri pentru masaj, avand un excelent efect de calmare, atat pentru corp cat si pentru minte. 

Extract de castan

Extractul din mugurii de castan este recomandat persoanelor care au probleme cu sistemul circulator, acesta fiind de ajutor in sustinerea starii de sanatate a capilarelor si a venelor. Extractul de castan are o valoare biologica ce asigura nutrientii necesari pentru a imbunatati fluxul sanguin venos, fiind extrem de util in cazul pacientilor cu tulburari ale circulatiei venoase, in special la nivelul picioarelor.

Castanele contin potasiu, ceea ce face ca acest extract sa fie recomandat pentru probleme ale vaselor de sange si ale inimii. De asemenea, extractul de castan este un foarte bun drenor limfatic si venos. In plus, ajuta la imbunatatirea tonusului capilarelor fragile.

Diolex Gel – alternativa naturala pentru circulatie venoasa deficitara

Naturalis Diolex Gel este un produs destinat persoanelor care au nevoie sa atenueze senzatia de „picioare grele”, fiind de ajutor pentru a revigora picioarele obosite. Diolex Gel favorizeaza imbunatatirea tonicitatii vasculare, avand capacitatea de a stimula circulatia sangelui si de a oferi o senzatie placuta, de „racorire” a picioarelor.

Extractul de castane din compozitia Diolex Gel ajuta la imbunatatirea aspectului pielii membrelor inferioare, aceasta devenind mai neteda si mai catifelata. Datorita efectului de calmare pe care il are in zona pe care se aplica, Naturalis Diolex Gel este un produs recomandat si pentru persoanele care au varice, vanatai, edem sau crampe musculare.

Nu este recomandat pacientilor cu arsuri grave sau celor care au fost muscati de animale si nici in situatia celor care au rani deschise. Nu trebuie sa folositi Diolex Gel pentru bebelusi sau copii mici, iar femeile insarcinate si cele care alapteaza il pot folosi numai daca au primit acordul medicului specialist.