Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 300 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Tot ce trebuie sa stii despre convulsiile febrile

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
De cele mai multe ori, convulsiile febrile apar la febra mai mare de 39 grade, insa nu este exclus ca acestea sa apara si la o temperatura mai mica de 39 grade celsius. Convulsiile dureaza cateva minute si desi pot fi inspaimantatoare, acestea nu provoaca alte probleme de sanatate. Convulsiile febrile sunt de doua tipuri : simple, care sunt cele mai frecvente si apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani, sunt de scurta durata si sunt declansate de cresterea brusca a temperaturii peste 38,5 grade ; complexe, sunt intalnite la copiii cu varsta pana intr-un an si au o durata mai mare.

Cum se manifesta convulsiile febrile

In general, convulsiile febrile apar la temperaturi ce depasesc 38,5 – 39 grade celsius si se manifesta prin miscari necoordonate, asemanatoare unor tremuraturi, invinetirea pielii, diminuarea sau oprirea respiratiei si iritabilitate.

Cauzele convulsiilor febrile

Principalele cauze ale convulsiilor febrile sunt cresterea brusca a temperaturii, varsta si predispozitia genetica : aproximativ 25% dintre copiii ce sufera convulsii febrile provin din familii cu istoric pozitiv in privinta acestui diagnostic. Cativa factori de risc ai convulsiilor pot fi : bolile eruptive precum rubeola, rujeola, infectiile cailor respiratorii, infectiile urinare si enterocolitele.

Tratamentul convulsiilor febrile

In tratarea convulsiilor febrile este necesara consultarea unui medic specialist care va prescrie administrarea de anticonvulsivante si antipiretice. Sunt recomandate baile caldute si impachetarile hipotermizante in caz de febra mare.